E mafai e nei tamai taavale eletise taugofie ona laveaʻiina aai Amerika mai SUV seoli?

A'o fa'atupula'ia ma mamafa ta'avale i luga o auala Amerika i tausaga ta'itasi, atonu e le lava na'o le eletise.Ina ia faʻaumatia a tatou taulaga i loli tetele ma SUV e ala i le faʻalauiloaina o taʻavale eletise taugofie ma lelei, e talitonu le amataga o Niu Ioka Wink Motors e iai le tali.
Ua mamanuina i lalo o le feterale National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) tulafono ma o lea e faʻatulafonoina i lalo o tulafono maualalo taʻavale (LSV).
O le mea moni, o LSV o ni ta'avale eletise laiti e tausisia se seti fa'apitoa o tulafono fa'afaigofie saogalemu ma fa'agaoioi i le saoasaoa maualuga o le 25 maila i le itula (40 km/h).E fa'atulafonoina i luga o auala a Amerika ma fa'atapula'a le saoasaoa e o'o i le 35 maila i le itula (56 km/h).
Na matou mamanuina nei taʻavale e avea ma taʻavale laiti lelei atoatoa.E la'ititi e faigofie ona paka i nofoaga pupuni e pei o uila uila po'o uila afi, ae o lo'o fa'apipi'i atoa nofoa mo tagata matutua e to'afa ma e mafai ona ave i timuga, kiona po'o isi tau leaga e pei o se ta'avale tele.Ma talu ai o latou eletise, e te le tau totogiina lava mo le kesi pe faʻatupuina faʻalavelave faʻaleagaina.E mafai fo'i ona e molia i latou mai le la i luga o le fale i luga o le fale.
O le mea moni, i le tausaga ua tuanaʻi ma le afa, sa ou fiafia i le matamataina o Wink Motors o loʻo tuputupu aʻe i se faiga faʻamalosi e ala i le tuʻuina atu o fautuaga faʻapitoa i le mamanu o taavale.
O saosaoa maualalo e sili atu le saogalemu ma sili atu ona lelei, lelei mo le avetaʻavale i totonu o taulaga faʻalavelave e seasea sili atu le saoasaoa i le LSV tapulaa.I Manhattan, e te le oo lava i le 25 maila i le itula!
Ua ofoina mai e Wink ni fa'ata'ita'iga ta'avale se fa, e lua o lo'o fa'aalia ai paneta sola i luga o le fale e mafai ona fa'ateleina le mamao i le 10-15 maila (16-25 kilomita) i le aso pe a paka i fafo.
O taavale uma ua faʻapipiʻiina i nofoa e fa, ea malulu ma faʻavevela, mea pueata rearview, paka sensors, fusipaʻu nofoa tolu, lua-circuit hydraulic disc brakes, 7 kW peak power engine, saogalemu LiFePO4 maa kemisi, faamalama malosiaga ma loka faitotoa, ki. fobs.loka mamao, wipers ma le tele o isi vaega e masani ona tatou fesootai ma a tatou taavale.
Ae e le o ni "taavale" moni, a itiiti ifo i le tulaga faaletulafono.O taavale ia, ae o le LSV o se faʻavasegaga ese mai taʻavale masani.
O le tele o setete o loʻo manaʻomia pea laisene avetaʻavale ma inisiua, ae e masani ona faʻamalieina manaʻoga o asiasiga ma e ono agavaa mo lafoga lafoga a le setete.
LSVs e leʻo masani tele, ae o nisi kamupani o loʻo gaosia faʻataʻitaʻiga manaia.Ua matou vaʻaia na fausia mo pisinisi faʻapitoa e pei o le tuʻuina atu o afifi, faʻapea foʻi ma pisinisi ma faʻaoga tumaoti e pei o Polaris GEM, lea na faʻasolo talu ai nei i se isi kamupani.E le pei o le GEM, o se taʻavale taʻavale taʻavale e pei o le taʻavale, o le taʻavale a Wink e faʻapipiʻiina e pei o se taʻavale masani.Ma e oo mai i lalo ifo o le afa o le tau.
Ua fa'amoemoe Wink e amata fa'aolaina ana ta'avale muamua a'o le'i o'o i le fa'ai'uga o le tausaga.O tau amata mo le vaitaimi fa'alauiloa nei e amata ile $8,995 mo le 40-maila (64 km) Sprout fa'ata'ita'iga ma o'o atu ile $11,995 mo le 60-maila (96 km) Mark 2 Solar model.E foliga talafeagai lenei mea pe a mafaufau i se taavale tapolo fou e mafai ona tau i le va o le $9,000 ma le $10,000.Ou te le iloa ni taavale tapolo e iai le ea malulu po o faamalama eletise.
Mai le fa fou o Wink NEVs, o le Sprout series o le faʻataʻitaʻiga tulaga ulufale.O le Sprout ma le Sprout Solar o fa'ata'ita'iga lua faitoto'a ma e tutusa uma i le tele o itu, se'i vagana ai le ma'a lapo'a a le fa'ata'ita'iga a le Sprout Solar ma paneta la.
O le agai i luma i le Mareko 1, e te maua ai se sitaili o le tino, toe lua faitotoa, ae o se hatchback ma se nofoa pito i tua gaugau e liliu ai se nofoa e fa i se nofoa lua ma avanoa faaopoopo uta.
O le Mark 2 Solar e tutusa lona tino ma le Mark 1 ae e fa faitotoʻa ma le faʻaopoopoga o le la.O le Mark 2 Solar o loʻo i ai se uta faʻapipiʻi, ae o le Sprout faʻataʻitaʻiga e sau faʻatasi ma uta fafo e pei o uila uila.
Pe a faatusatusa i taavale tetele, o nei taavale malosi fou e leai se saoasaoa maualuga e manaomia mo femalagaaiga mamao.E leai se tasi e oso i luga o le alatele i le emo o le mata.Ae i le avea ai o se taavale lona lua mo le nofo ai i totonu o le taulaga poʻo le femalagaaʻi solo i tua, atonu e talafeagai.Tuuina atu o se taavale eletise fou e faigofie ona tau i le va o le $30,000 ma le $40,000, o se taavale eletise taugofie e pei o lenei e mafai ona ofoina atu le tele o penefiti tutusa e aunoa ma se tau faaopoopo.
O le fa'aliliuga o le la e fa'apea e fa'aopoopo i le va o le kuata ma le tasi vaetolu o le maa i le aso, e fa'atatau i le avanoa o le la.
Mo tagata o loʻo nonofo i le taulaga o loʻo nonofo i fale mautotogi ma paka i luga o le auala, e le mafai ona faʻapipiʻi taavale pe a latou averesi pe a ma le 10-15 maila (16-25 kilomita) i le aso.Tuuina atu o loʻu aai e tusa ma le 10 kilomita le lautele, ou te vaʻai i lenei mea o se avanoa moni.
E le pei o le tele o taavale eletise faʻaonaponei e mamafa i le va o le 3500 ma le 8000 pauna (1500 i le 3600 kg), o Wink taavale e mamafa i le va o le 760 ma le 1150 pauna (340 i le 520 kg), e faʻatatau i le faʻataʻitaʻiga.O le i'uga, o ta'avale pasese e sili atu ona lelei, faigofie ona ave ma faigofie ona paka.
O LSV e mafai ona fa'atusalia na'o se vaega itiiti o le maketi tele o ta'avale eletise, ae o lo'o fa'atupula'ia a latou numera i so'o se mea, mai taulaga i taulaga i matafaga ma e o'o lava i totonu o nu'u litaea.
Na ou faatauina talu ai nei se pikiapu LSV, e ui o la'u pikiapu e le tusa ai ma le tulafono talu ona ou faaulufaleina mai na o au mai Saina.O le ta'avale la'ititi eletise na fa'atau muamua i Saina e $2,000 ae na i'u ina toeitiiti $8,000 le tau fa'aleleia e pei o ma'a tetele, ea malulu, ma lau fa'au, fela'ua'i (faitotoa i le faitoto'a o le felauaiga lava ia e sili atu i le $3,000) ma tau o tau ma tiute.
Na faamatala e Dweck e faapea, a o faia foi taavale a Wink i Saina, e tatau ona fausia e Wink se falegaosimea ua resitalaina e le NHTSA ma galulue faatasi ma le US Department of Transportation i le faagasologa atoa ina ia mautinoa le tausisia atoatoa.Latou te fa'aogaina fo'i su'esu'ega fa'a-vaega-tulaga e fa'amautinoa ai le lelei o le gaosiga e sili atu i mana'oga mo le saogalemu feterale mo LSV.
Ia te a'u lava ia, ou te fiafia i uili e lua ma e masani lava ona e feiloa'i ma a'u i luga o se uila uila po'o se sikola eletise.
Atonu latou te le maua le matagofie o nisi o oloa Europa e pei o Microlino.Ae e le faapea e le aulelei!
O Mika Toll o se tagata e fiafia i ta'avale eletise, e fiafia i le maa, ma le tusitala o le #1 Amazon fa'atau tusi DIY Lithium Batteries, DIY Solar Energy, The Complete DIY Electric Bicycle Guide, ma le Electric Bicycle Manifesto.
O uila uila o lo'o fa'atupuina ai le 'au fa'atauva'a a Mika i aso ta'itasi o le $999 Lectric XP 2.0, $1,095 Ride1Up Roadster V2, $1,199 Rad Power Bikes RadMission, ma le $3,299 Priority Current.Ae o nei aso o se lisi e suia pea.

 


Taimi meli: Feb-24-2023

Maua se Fa'amatalaga

Fa'amolemole tu'u mai au mana'oga, e aofia ai le ituaiga oloa, aofa'i, fa'aoga, ma isi. Matou te fa'afeso'ota'i vave oe!

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou