taavale toso tuliga eletise

I le 1960s, na fa'atautaia e le Beach Boys ia va'alele.O le fa'ase'e ose ta'aloga fou fa'alelei ona e lu'itauina e pepe boomers le to'afilemu manatu tuai.O le taimi muamua na tupu ai lenei mea a o ou talavou.
O se tasi o vaega ua vaaia le suiga tele o le taavale.Ua leai ni va'a lapopo'a o le '50s, ma o le Volkswagen Beetle fou la'ititi lea.Sa avea i latou ma manava o le ea fou, ma faaosofia ai se tupulaga fou o fatuga e auai i le aganuu hot rod.Mafaufau i le fouvale e aunoa ma se mafuaaga ae o se lanu enaena.
O le Inisinia, tusiata ma le tusiata o le sami o Bruce Meyers o se tasi o ia mamanu.Na ave e Meyers le mea sese ma faʻaaoga lona mafaufauga faʻafuaseʻi e fatu ai le taʻavale faʻataʻitaʻi o le vaitau, le Meyers Manx.
Faatasi ai ma le Manx na sau ai se pusa taʻavale.O le ulua'i fa'ata'ita'iga o le "Old Red" sa i ai lona tino fiberglass monocoque ma fa'amalolo mai le pikiapu Chevrolet.O le seti atoa o loʻo faʻamalosia e le Volkswagen Lovesummer e faʻamalo le eletise eletise faʻamalo.
Ina ua mamanuina e Ferdinand Porsche le uluai Beetle i le talosaga a Hitila, na ia faataatiaina ma le le iloa le faavae mo le Buggy.O le manatu o le faia lea o se taavale faatuatuaina ma taugofie e mafai ona faimalaga i le 60 mph i luga o auala tetele fou.O le Civilian Beetle sa i ai se uso a le militeri e lauiloa i le Nazis o le Type 82 Kübelwagen ma le toatele oi tatou o le "The Thing", lea e foliga tutusa ma le Manx.
Old Red na faʻamaonia le gafatia o le auala o le manatu i Baja Mekisiko, faʻamauina se faʻamaumauga o 39 itula ma 56 minute i luga o le 1,000-maila malaga mai Tijuana i La Paz.E leai se isi ae na o tagata tietie uila na talitonu e mafai.O lenei tamo'e fa'ata'avalevale na fa'atupuina i le mea ua tatou iloa i aso nei o le Baja 1000, o le ta'aloga sili ona faigata i fafo-auala i Amerika i Matu.
Mai le 1964 i le 1971, o gaioiga a BF Meyers & Co sa pupuu ma suamalie.Ona o le maualuga o le tau ma le lavelave o le pusa muamua, na o le tusa ma le luasefulu lanu mumu tuai na faʻatau atu.I le faaiuga, na lafoaʻi e Meyers le faʻamalologa o le Chevrolet, ma mamanuina se tino e fetaui lelei i totonu o se VW masani.
I le taimi lava lena, na maua ai mea mo tagata fiafia i le salafa o le atunuʻu.E pei o se vaa, o pioga lamolemole e maua ai le malosi o le fausaga e manaʻomia tele, ae o fender faaofuofu e maua ai le avanoa mo paʻu i fafo o le auala.O le tulaga o le pusi na faaosofia ai le igoa Isle of Man, lea e sau mai se pusi tutusa tutusa.
O le Isle of Man na ausia lona maualuga o le lauiloa o aganuu faʻatasi ma le tusi a Thomas Crown a Steve McQueen.Na ave e McQueen le tamaitai fai pese o Faye Dunway i se tietiega fiafia i le oneone oneone o le talafatai o Massachusetts.O lenei vaaiga naʻo le ata tifaga 1968 e faʻaalia ai le faigata o Thomas Crown.Mo se faʻataʻitaʻiga, na faʻatau atu aʻu.
I le 1970, na suia ai mea uma i se faaiʻuga finau a le faamasinoga.Na fa'ai'u e le fa'amasino o le mamanu a le Manx e le'i noatia i le puipuiga o le puletaofia.E leʻi umi ae lolovaia le maketi i mea pepelo taugofie.E ui lava i taumafaiga e fai ni faʻataʻitaʻiga mo vaega faʻapolofesa e pei o faletalimalo ma leoleo ola, na taofia e le BF Meyers & Co.
E ui lava na o le 6,000 o uluai pusa taʻavale na faia, na latou faʻamalosia se augatupulaga atoa o tagata taʻavale i fafo.O le u'amea u'amea fa'aaogaina se afi tele Corvette nai lo le VW fa'ato'aga malosi.Ua avea i latou ma se vaega o ATV i taʻaloga malosi faʻaonaponei Baja.
I le 2000 na toe faaolaola ai le Meyers Manx Inc.Na tuʻuina atu e le kamupani se faʻasalalauga maualuga maualuga o le mamanu muamua a Meyers, o loʻo faʻavae pea i luga o le Volkswagen Beetle.
I le 2023, na faʻaalia ai e le kamupani le Manx 2.0, o se eletise eletise ma le tele o 300 maila.E sili atu ona fetaui i lanu lanumeamata Hollywood nai lo taʻaloga masani.E ui e leʻi faʻatulagaina e le kamupani se tau aloaia, latou te fai mai o le taavale eletise e mo tagata mauoa e tele fale ma tele taavale, o lea e te maua ai le manatu.
Mo aʻu, o le uluai Meyers Manx na faʻaalia ai le miti Kalefonia.O le tu'ufa'atasiga o aganu'u vevela ma le fa'ase'e, ua fa'aalia ai e Manx le mea e mafai ona tupu pe a tu'ufa'atasia le tomai fa'ainisinia ma le tomai fa'aata i se agaga fouvale.
Matou te taulai atu i mea e sili ona taua ia i matou: o nofoaga matou te o i ai, o tagata matou te feiloai i ai, o aganuʻu matou te feiloai i ai, o faʻalavelave o loʻo faʻatali mo soʻo se tasi e manaʻo e laa atu i le le mailoa, ma le manuia o le lalolagi atoa o le faʻasaoina o le natura mo le manuia o tupulaga i le lumanaʻi. .

 


Taimi meli: Mati-23-2023

Maua se Fa'amatalaga

Fa'amolemole tu'u mai au mana'oga, e aofia ai le ituaiga oloa, aofa'i, fa'aoga, ma isi. Matou te fa'afeso'ota'i vave oe!

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou